no signal on monitor
Menu

digit

 

Results 1 to 22 of 22

Thread: no signal on monitor

  1. #1
    Dr.gB sanoob.tv's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    koottanad,kerela
    Posts
    257

    Exclamation no signal on monitor

    i was installin windows 7 on my freinds machine,it asked for some drivers in order to continue installation,i went to get my mobo cd,when i returned it was all gone,(blank screen)

    i restarted the system,and the monitor displayed "no signal",
    in the cpu all the fans are spinning,can hear the sound from hdd and al,but no output

    i tried many things,resetting bios by cmos jumper and bios battery,changing rams,etc

    the one thing i noticed was,usually the led on the cabinent is blue and red(busy)
    bt now its only red

    any help on this?

  2. #2
    Manchester United <3 Ishu Gupta's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Noida
    Posts
    2,096

    Default Re: no signal on monitor

    Sounds obvious but did you check the monitor cable?
    Do you have a graphic card?
    i5 2500k 4.4GHz @ 1.26v | CM Hyper 212 Evo | Sapphire HD 7850 2GB | Asus P8Z68-V Gen 3
    GSkill RipjawsX 2x4GB 1600MHz CL9 | 160GB 7200 + WD Black 2TB | W7 + ArchLinux
    CM690 II USB3 | Corsair TX750W V2 | APC 1.1KVa | Dell U2312HM + Sansui V8 19"
    Razer DA Black + Razer Goliathus | X360 wired x2
    Senns HD201 | PSP Slim 8GB MSPD | Xperia U FXP 9.1 | [URL="http://speedtest.net/result/1581844243.png"]Speedtest[/URL]

  3. #3
    Dr.gB sanoob.tv's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    koottanad,kerela
    Posts
    257

    Default Re: no signal on monitor

    i checked the cable,it works fine,n i dnt have a graphics card

  4. #4
    Human Spambot asingh's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    New Delhi
    Posts
    5,318

    Default Re: no signal on monitor

    Try to reinstall the OS.
    MSI P45 Platinum(BIOS v1.7B)|Q9550[E0]@3.85Ghz@1.320V[453x8.5]MCH@1.184V|ICH@1.55V|DDR_V_Ref_A_B@1.05V|NH-D14|Corsair TWIN2X4096-8500C5(5-5-5-15)@1089Mhz@2.14V
    2xHD4890[Xfire]@1000/900[MEM/GPU]|Corsair 650TX|Seagate180GB+80GB+WD1TB|SONY-DVD-R|CM690|2x120mm Scythe Ultra Kaze|DELL S2409W|APC 1100VA|Scythe Kaze Server
    Windows 7 Ultimate RTM - 64BIT|Catalyst 10.5 (8.14.10.0753) forced with RadeonPRO|PS3 160GB|Sony 40EX520|AC Ryan POHD Mini|APC 800VA|D425KT|CM100 Elite|2TB WD|Acer D255

    Test your spoiler tags before submitting

  5. #5
    In The Zone
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    344

    Default Re: no signal on monitor

    How old is the motherboard?

    Usually no-display issue is attributed to a problem either with the motherboard or processor or memory (RAM).

    Perhaps i am wrong, thus, kindly await the expertise of other renowned members.
    Let us all see the "I" in the "YOU".

  6. #6
    Human Spambot thetechfreak's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    8,476

    Default Re: no signal on monitor

    Properly check connections on the back of CPU
    Follow me on Twitter:http://twitter.com/wuodland

    Have a look at my Photography page: http://bit.ly/N2aMTi

  7. #7
    XLr8 arpanmukherjee1's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    630

    Default Re: no signal on monitor

    these r also related to HDD.

    remove HDD and see if bios screen shows up.
    Intel Core i5-765 | CM Hyper N520 | Gigabyte P55-US3L | Corsair XMS3 4GB | CoolerMaster GX 650 W | Zotac GTX 460 | steelseries SIBERIA | SCX 320G

    There are more things in heaven and earth, Horatio,
    Than are dreamt of in your philosophy.

  8. #8
    Human Spambot thetechfreak's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    8,476

    Default Re: no signal on monitor

    refit you ram properly,hdd cable
    Follow me on Twitter:http://twitter.com/wuodland

    Have a look at my Photography page: http://bit.ly/N2aMTi

  9. #9
    Forum Moderator
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Guwahati
    Posts
    13,664

    Default Re: no signal on monitor

    is the OS legit? i doubt. or were you trying to install from other DVD?

    if nothing works, install XP & than upgrade to Win7.

  10. #10
    Dr.gB sanoob.tv's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    koottanad,kerela
    Posts
    257

    Default Re: no signal on monitor

    well i tried all that bt no use
    im assuming the problem is with the mobo

    today when i turned on the cpu,it worked fine at first,bt suddenly after some time the system turned off again(not shutdown);and now its having the same problem "no signal" on the monitor

    is it a virus?or some mobo problems?

  11. #11
    Human Spambot thetechfreak's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    8,476

    Default Re: no signal on monitor

    I think motherboard and overheating problem.
    Follow me on Twitter:http://twitter.com/wuodland

    Have a look at my Photography page: http://bit.ly/N2aMTi

  12. #12
    XLr8 arpanmukherjee1's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    630

    Default Re: no signal on monitor

    ^^ possible. clean cabinet and cpu+chipset fins with vaccume
    Intel Core i5-765 | CM Hyper N520 | Gigabyte P55-US3L | Corsair XMS3 4GB | CoolerMaster GX 650 W | Zotac GTX 460 | steelseries SIBERIA | SCX 320G

    There are more things in heaven and earth, Horatio,
    Than are dreamt of in your philosophy.

  13. #13
    Right Off the Assembly Line mkgupta64's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Noida, India
    Posts
    6

    Default Re: no signal on monitor

    Even Im facing the same problem since quite some time.

    Not even able to enter into BIOS.

    checked everything except my RAM & CMOS Battery. Cud it be related to either of these two? Is der anyway by which i can check my RAM & battery while it is still installed ? I dnt hv access to other PC which support my DDR 1GB RAM.

  14. #14
    Dr.gB sanoob.tv's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    koottanad,kerela
    Posts
    257

    Default Re: no signal on monitor

    Quote Originally Posted by thetechfreak;1327549 begin_of_the_skype_highlighting**************13275 49******end_of_the_skype_highlighting
    I think motherboard and overheating problem.
    i hope its the heating problem,

    k,i tried to turn on the system before two hours bt it didnt seemed to work,
    the power is k,fans spinning,dvd rw working(open and close),

    bt the problem is it didnt even show bios screen,nothing comes on the monitor except the"no signal";and only the busy led(red light) on the cabinet is glowing....

    k,i tried to turn on the system before two hours bt it didnt seemed to work,
    the power is k,fans spinning,dvd rw working(open and close),

    bt the problem is it didnt even show bios screen,nothing comes on the monitor except the"no signal";and only the busy led(red light) on the cabinet is glowing....
    Last edited by sanoob.tv; 30-01-2011 at 08:39 PM. Reason: Automerged Doublepost

  15. #15
    XLr8 arpanmukherjee1's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    630

    Default Re: no signal on monitor

    is ur hdd still connected ?

    if yes. disconnect it and reboot
    Intel Core i5-765 | CM Hyper N520 | Gigabyte P55-US3L | Corsair XMS3 4GB | CoolerMaster GX 650 W | Zotac GTX 460 | steelseries SIBERIA | SCX 320G

    There are more things in heaven and earth, Horatio,
    Than are dreamt of in your philosophy.

  16. #16
    PowerHouse d3p's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Bangalore
    Posts
    2,269

    Default Re: no signal on monitor

    Try this.
    1. Get a new Thermal Compound or Thermal Paste.
    2. Remove the Processor & clean the surface of the Heat Sink & processor.
    3. Apply Thermal Paste on the Processor & hook up the fan.
    4. Check the connections on the MB & if booting properly then go to the BIOS.
    5. Check whether the HDD is detected or not.
    6. If everything is fine then it the time to change your Power Supply [SMPS].

    Check & let us know.
    [IMG]http://cache.multiplayuk.com/b/1-2547442-560x95-3773-FF5519-FFFFFF.png[/IMG]

  17. #17
    Right Off the Assembly Line mkgupta64's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Noida, India
    Posts
    6

    Default Re: no signal on monitor

    I hv tried Booting without connecting Hard disk also bt the same pblm, motherboard light is ON, CPU front facing indication Green alws on, Red keeps blinking.

    Even tried restoring my BIOS, by loading it to a pen drive n then tried booting.. but again, nothing happened.

    Any help guys ??

  18. #18
    Human Spambot thetechfreak's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    8,476

    Default Re: no signal on monitor

    monitor cable trouble maybe.properly connect pins.

    Use different monitor.
    Follow me on Twitter:http://twitter.com/wuodland

    Have a look at my Photography page: http://bit.ly/N2aMTi

  19. #19
    XLr8 arpanmukherjee1's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    630

    Default Re: no signal on monitor

    go back to basics.

    remove everything. only mobo+CPU + GPU only if no IGP

    the mobo speaker should generate 4-5 beeps at regular interval

    if this happens then put in single ram.

    if bios shows up let sytem on for 1-2 min

    then put in hdd

    if os loads put in GPU.

    i do this in case when i dont know which component is causing prob.
    Intel Core i5-765 | CM Hyper N520 | Gigabyte P55-US3L | Corsair XMS3 4GB | CoolerMaster GX 650 W | Zotac GTX 460 | steelseries SIBERIA | SCX 320G

    There are more things in heaven and earth, Horatio,
    Than are dreamt of in your philosophy.

  20. #20
    Right Off the Assembly Line mkgupta64's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Noida, India
    Posts
    6

    Default Re: no signal on monitor

    Tried the Basics also..

    Connected only Mobo + Processor n tried booting. Mobo green light is ON but no sound from internal speaker..

    Does it mean, Mobo is out of service??

    Anyway, its Intel 865 GBF + P4, a quite old config and no support avl on net either.

    Help me guys.

  21. #21
    PowerHouse d3p's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Bangalore
    Posts
    2,269

    Default Re: no signal on monitor

    Try resetting from the CMOS, I hope it will do the job.
    [IMG]http://cache.multiplayuk.com/b/1-2547442-560x95-3773-FF5519-FFFFFF.png[/IMG]

  22. #22
    Alpha Geek mohityadavx's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Gurgaon (Delhi NCR)
    Posts
    699

    Thumbs up Re: no signal on monitor

    try changing the motherboard's bios cell i had same problem few months back and it worked

Similar Threads

  1. Replies: 41
    Last Post: 25-08-2011, 10:39 PM
  2. Replies: 2
    Last Post: 28-01-2011, 11:04 AM
  3. Monitor's not receiving ay signal when i installed grafix ard.
    By PrashantBadaga in forum QnA (read only)
    Replies: 2
    Last Post: 27-03-2009, 11:54 PM
  4. Monitor - No signal - Machine reboots
    By Ypschita in forum Hardware Q&A
    Replies: 2
    Last Post: 20-08-2008, 08:23 AM
  5. Tata sky signal via Wi-Fi
    By amitnsonu in forum QnA (read only)
    Replies: 1
    Last Post: 25-06-2008, 08:55 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •