My old sim on android doesn't go the 3G way.. only shows H instead of E(2G)
Menu

digit

 

Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: My old sim on android doesn't go the 3G way.. only shows H instead of E(2G)

  1. #1
    In The Zone
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    487

    Default My old sim on android doesn't go the 3G way.. only shows H instead of E(2G)

    I recently activated a 3G plan on phone and also activated 3G before getting the plan.. Now mobile network connected shows as H(i guess hspa) instead of E(edge) it used to show previously when I used a 2G data plan. Since I have activited 3G I should be getting 3G logo for data connection in android notification bar - But that isn't happening. and yes speed isn't any great either - used it on laptop using tethering.

    Talked to customer care of Vodafone they say that it is mostly with sim card - that it needs to be changed since its a 5 year old sim - it might be too old to support 3G.
    Can this really be the case ? or its just ways of Vodafone Customer care for not resolving the issue. Anybody had similar issue. are folks getting the 3G sign on vodafone network ?

    Thanks,

  2. #2
    knocking on heavens door sumonpathak's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Skeleton city
    Posts
    1,416

    Default Re: My old sim on android doesn't go the 3G way.. only shows H instead of E(2G)

    well...if its an old sim u need to replace it..so they are not lying

    edit:epic typo...
    Last edited by sumonpathak; 05-08-2012 at 09:07 PM.
    FX-9370|2500K|3570K|FX-8150|FX-8350|965BE|E7500
    MVF|P8Z77-V Deluxe|P8Z68 Deluxe|CHV|880GM-USB3|M4A785T-M|G31M-ES2L
    HD7970 GE|HD7790|HD7850|GTX660Ti|HD6870|HD6670|HD5450|9400GT
    HyperX Beast|HyperX Blu|HyperX Predator|RipjawsX|Value Select|CGM2X2|

  3. #3
    In The Zone
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    487

    Default Re: My old sim on android doesn't go the 3G way.. only shows H instead of E(2G)

    Quote Originally Posted by sumonpathak View Post
    well...if its an old sim u need to replace it..so they are lying
    ^ Sure I din't understand it!

    Simple enough question - are 3G Sim different?

  4. #4
    knocking on heavens door sumonpathak's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Skeleton city
    Posts
    1,416

    Default Re: My old sim on android doesn't go the 3G way.. only shows H instead of E(2G)

    yes
    FX-9370|2500K|3570K|FX-8150|FX-8350|965BE|E7500
    MVF|P8Z77-V Deluxe|P8Z68 Deluxe|CHV|880GM-USB3|M4A785T-M|G31M-ES2L
    HD7970 GE|HD7790|HD7850|GTX660Ti|HD6870|HD6670|HD5450|9400GT
    HyperX Beast|HyperX Blu|HyperX Predator|RipjawsX|Value Select|CGM2X2|

  5. #5
    Sage of the Six Paths
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    1,104

    Default Re: My old sim on android doesn't go the 3G way.. only shows H instead of E(2G)

    Quote Originally Posted by dabster View Post
    ^ Sure I din't understand it!

    Simple enough question - are 3G Sim different?
    No, my 5 years Aircel and 7 years Airtel works just fine with 3G network. But if your operator says you need a change, then please do change the sim.

  6. #6
    BMG ftw!! d6bmg's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Kolkata, India
    Posts
    6,703

    Default Re: My old sim on android doesn't go the 3G way.. only shows H instead of E(2G)

    Old SIM cards are of 32K or 64K strength. Whereas 3G SIM cards are of 128K strength. Quality of signal receiving is better. Signal switching time is lesser.
    [B][U]Inactive in TDF.[/U][/B]

  7. #7
    Sage of the Six Paths
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    1,104

    Default Re: My old sim on android doesn't go the 3G way.. only shows H instead of E(2G)

    Quote Originally Posted by d6bmg View Post
    Old SIM cards are of 32K or 64K strength. Whereas 3G SIM cards are of 128K strength. Quality of signal receiving is better. Signal switching time is lesser.
    I recently bought a Aircel 3G sim with a 32K strength mark. Never noticed any difference between the new and the 5 year old one.

  8. #8
    Make Way the LORD is Here ssk_the_gr8's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Old Trafford - The Theatre of Dreams
    Posts
    2,376

    Default Re: My old sim on android doesn't go the 3G way.. only shows H instead of E(2G)

    You must be not getting good 3g signal. H means hspa or 3.5g

  9. #9
    The Mighty Unkel!!! RCuber's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    ಬೆಂಗಳೂರು (Bengaluru)
    Posts
    6,619

    Default Re: My old sim on android doesn't go the 3G way.. only shows H instead of E(2G)

    have you checked if you phone network is on WCDMA ?

    you can do that Settings> Wireless and Network > Mobile Network > Network Mode > WCDMA only.
    the cake is a lie.
    Reddit is my source.
    621311.251521

  10. #10
    Human Spambot clmlbx's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Indore
    Posts
    2,117

    Default Re: My old sim on android doesn't go the 3G way.. only shows H instead of E(2G)

    well for first if you change sim then it just cost 20 bucks max.. and you will get new 64kb sim so you can store more contacts..

    also do ask to customer care does 3G exist in your area..

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 16-03-2012, 05:47 PM
  2. Replies: 21
    Last Post: 22-01-2012, 10:02 PM
  3. Recent study shows Android phone repair cost telcos billions
    By socrates in forum Mobiles and Tablets
    Replies: 0
    Last Post: 03-11-2011, 12:33 PM
  4. Why doesn't Digit go to shows like CTIA, CES, E3???
    By desiibond in forum Chit-Chat
    Replies: 7
    Last Post: 16-09-2008, 05:45 PM
  5. Replies: 15
    Last Post: 08-12-2006, 02:24 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •